Ulike låntyper

Usikret og sikret lån

Når du tar opp lån er det viktig at du vet forskjellen mellom usikret og sikret gjeld. Det er ganske mange forskjellige låntyper der ute i den store verden. Les litt om dette på https://www.sambla.no/ulike-lantyper/lane-penger/ og tenk litt over hva som passer deg best. Det finnes ikke så mange forskjellige låntyper som passer for alle, men utgangspunktet er gjeld med eller uten sikkerhet. Må du gi sikkerhet må du ha noe sikkerhet å gi. Det kan være hvilken som helst eiendel, men samtidig er det viktig å vite at noen eiendeler er bedre å pantsette enn andre. Se for eksempel på et hus. Veldig greit å pantsette.

Huslån

Trenger du et hus så kan du kjøpe det om du har god nok økonomi. Økonomi er viktig og det er bra for deg å ha en skikkelig økonomi. Om du tjener gode penger er det viktig at du også gjør ting som kan være bedre enn andre ting. Kjøp deg et hus, det er ganske bra. Om du må ta opp et lån for å kjøpe deg et hus er ikke det verdens undergang da det kommer seg ganske bra i verdi. Huslån er også noe som har en veldig lav rente, så sånn sett blir det ikke så dyrt.

Billån

Billån er en fin måte for oss alle å få oss en bil. Vi kan lettere få et billån selv med meget høy gjeld og selv med mye annet som bør gjøres. Du trenger ikke å ha en strøken økonomi for at du skal få et billån fordi banken tar pant i din bil. Da kan du sette i gang og starte med en gang. På denne måten får du det du trenger og du får det på en slik måte som gjør at det virkelig fungerer bra.

Forbrukslån

Forbrukslånet er alles favoritt. Her må du sette i gang og du må gjøre det som trengs. Det er ingen grunn til at du skal ta opp et lån med pant hvis du kan få et lån som er like godt uten pant. De beste forbrukslånene kan lett matche et billån. Når det er sagt så er forbrukslånet bedre fordi det har så mye mer å gi. Du kan bruke pengene på akkurat det du vil og ikke bruke det bare på bil.

Kredittkortlån

Liker du tilgang til penger når du trenger det og på samme måte droppe tilgang og betale ned når du ikke trenger det? Da kan du bruke kredittkortet. Her har du rentefritt lån i 45 dager, men så får du en blodrente med en gang etterpå. Du må derfor unngå dette lånet om du ikke kan betale det tilbake på veldig kort tid. En av de aller beste lånene er som sagt forbrukslånet. Da er det strukturert tilbakebetaling hver eneste måned over flere år til lånet er nedbetalt.