Start din egen bedrift

Har du noen gang tenkt tanken om å starte din egen bedrift? Da bør du se litt mer på hva det kreves å starte din egen bedrift. Det er mange positive sider ved å eie og drive sin egen bedrift. Du kan jobbe når du selv ønsker det, du kan fokusere på det du selv har lyst til, ingen står over deg og forteller deg hva du skal gjøre og du får selv all fortjenesten.

Når det er sagt er det selvfølgelig også mange sider av næringslivet som krever fokus og som krever nøyaktighet. Du må passe på at du følger alle lover og regler. Gjør du ikke det kommer fort myndighetene og krever inn sin mva eller sine skatter. Da er det ingen kjøre mor, men du må produsere det du skylder.

Aksjekapital og kapitalbehov

Når du setter opp et AS må du ha minimum 30.000 kroner i aksjekapital. Det betyr at du må ta 30.000 kroner og putte det inn på kontoen til ASet. Der må pengene stå. Du kan bruke pengene, men du kan ikke ta de ut. Mange synes dette er greit da du trenger å bruke penger i et AS. Det kommer regninger som må betales. Det er ofte slik at mange flere regninger kommer til ASet enn kun regninger som tilsvarer 30.000 kroner. Da må du ta opp lån eller putte inn mer penger. Forbrukslån uten sikkerhet er derfor tingen for deg som starter egen bedrift.