Lån på dagen kan være praktisk

penger

Det finnes mange situasjoner hvor man kan ha behov for å låne penger på dagen, og det finnes flere muligheter for dette. Men denne typen lån koster ofte mer enn ordinære forbrukslån. Man bør derfor alltid vurdere hva man faktisk ønsker før man benytter seg av løsninger som koster mer enn man ønsker. Hvis man egentlig ikke trenger penger på dagen, så kan man i stedet benytte seg av billigere løsninger. Tilbydere som satser på et marked hvor kundene trenger penger på dagen tar ofte en del bedre betalt en ordinære tilbydere.

Hos denne typen tilbydere vil du ofte få tilbudt lave lånebeløp og de har kort tilbakebetalingstid. Man kan oppleve at de markedsfører lån for en forholdsvis rimelig rente, men at de tar betalt i form av gebyrer i stedet. Noen av tilbyderne ender opp med å ta betalt over hundre prosent rente, og noen ganger flere hundre prosent rente.

Tips for å finne et lån på dagen

Andre typer forbrukslån som kan benyttes for å finansiere kjøp av forskjellige forbrukerprodukter vil også ofte være dyrere enn ordinære forbrukslån, men forskjellen mellom disse er som oftest lavere enn det man kan oppleve om man benytter seg av lån på dagen. Likevel er lån praktisk i situasjoner hvor man trenger penger raskt og ikke nødvendigvis kostnaden er det viktigste. Det finnes flere måter man kan benytte seg av for å få lån på dagen som er rimeligere å benytte. For eksempel kan man ha et kredittkort i reserve for så å ta ut det man trenger når man har et umiddelbart behov, eller man kan benytte seg av en låneramme hvor man kan overføre penger når man trenger det.

Flere alternativer når man ønsker forbrukslån

Når man ønsker å benytte seg av forbrukslån, så har man flere muligheter. For å gi en oversikt over hvilke alternativer man kan benytte seg av, så deler man ofte opp tilbydere i forskjellige kategorier i forhold til hva de tilbyr.

Tilbydere av sms-lån eller mikrolån tilbyr lån fra 500kr og opp til 40000kr, med tilbakebetalingstid på fra 10 dager og opp til rundt 2 år. Dette er tilbydere som satser på å tilby penger på dagen til sine kunder. Hvis man har behov for penger raskt, så kan man oppnå det, men man må regne med at man må betale ekstra.

Grunnen til dette er at man har større risiko for at kunder ikke betaler tilbake lånet i henhold til avtale. Alternativt kan man benytte seg av smålån som tilbys i hovedsak for kjøp av forbrukerprodukter. Disse kan være på beløp på inntil 100000kr med en nedbetalingstid på inntil 7 år. Utover dette har man ordinære forbrukslån som kan være på inntil hele 600000kr, og nedbetalingstiden kan være på inntil 15 år.

Ønsker penger utbetalt på dagen

Når man trenger penger utbetalt på dagen, så kan man benytte seg av flere løsninger. Noen tilbydere spesialiserer seg på å låne ut småbeløp som de betaler ut på dagen, men hvis du benytter deg av denne typen løsninger, så må du som oftest betale mer enn du ønsker. Det finnes andre typer løsninger du kan benytte deg av.

Man kan for eksempel ha liggende et gebyrfritt kredittkort som man kan benytte for uttak hvis man har behov for penger raskt, og så betale dette når fakturaen foreligger. Hvis man ønsker å kjøpe et produkt på dagen med kredittkortet, så har man til og med en betalingsutsettelse gebyrfritt og rentefritt inntil faktura forfaller.

Kostnader med forskjellige lånealternativer

Uansett hva du ønsker hvis du ikke trenger penger på dagen så vil du vanligvis finne de rimeligste alternativene hos tilbydere av ordinære forbrukslån. Disse kan du også benytte deg av for mindre lånebeløp.